Vloerverwarming Aanleggen

De vloerverwarmingsinstallaties van ikwilvloerverwarming.nl worden aangesloten op de centrale verwarming. Hierbij wordt de vloer verwarmd door middel van warm water dat via de CV door de vloerverwarmingsbuizen wordt gepompt. Het warme water gaat vanuit de CV-ketel naar een verdeler die het warme water door de vloerverwarmingsbuizen pompt.
Via de vloerverwarmingsbuizen wordt de warmte overgedragen aan de vloer. Een goed geïsoleerde ondervloer zorgt ervoor dat de warmte zoveel mogelijk naar boven afgedragen wordt. Een goed geïsoleerde vloer is noodzakelijk om warmteverlies te voorkomen en de energiekosten binnen de perken te houden.

Aanlegmethoden vloerverwarming

CV vloerverwarming kan op 2 manieren aangelegd worden. Namelijk door infrezen in de betonnen dekvloer en door het leggen van vloerverwarmingsmatten- of profielplaten.

Infrezen

Het aanleggen van vloerverwarming ging in het verleden vaak gepaard met sloop- en breekwerk. Met als resultaat een stoffige ruimte vol met puin. Dat gaat tegenwoordig gelukkig een stuk efficiënter. Maak kennis met vloerverwarming infrezen, een praktische installatiemethode waarmee snel en gemakkelijk vloerverwarming wordt gelegd.
Een professionele freesmachine met diamantzaag maakt sleuven in uw dekvloer. Hierin komen de verwarmingsslangen te liggen die de vloer warm houdt.

vloerverwarming-infrezen

Vervolgens moeten de sleuven gedicht worden. De sleuven worden volledig gevuld met een cement. Het eindresultaat is een egale vloer waarop de vloerbedekking goed hecht. Omdat de verwarmingsslangen pal onder de vloerbedekking liggen, is de temperatuur snel en precies te reguleren.

Vloerverwarmingsmatten- of platen

Draadmatten

Draadmat-vloerverwarmingBinden op vloerverwarmingsmatten is de traditionele methode waarmee vloerverwarming wordt aangelegd. Vloerverwarmingsmatten zijn een alternatief voor het infrezen van vloerverwarming. Heeft u een nieuwe woning waar u vloerverwarming wilt laten leggen? Of is uw woning toe aan een grote verbouwing? Dan zijn vloerverwarmingsmatten een manier om vloerverwarming aan te leggen.

Bij deze methode worden verwarmingsslangen ingebonden op vloerverwarmingsmatten. Dankzij het gebruik van gegalvaniseerd staal zijn de vloerverwarmingsmatten roestbestendig en duurzaam. Dankzij een isolatielaag onder de vloerverwarmingsmatten ontsnapt er geen warmte.

Noppenplaten

Noppenplaat-vloerverwarmingMet een vloerverwarming noppenplaat is het mogelijk om de verwarmingsbuizen netjes op de plek te houden. Ook helpt het om de verwarmingsbuizen sneller te plaatsen. Het verkort dus de hele installatietijden. Omdat er door deze vorm van installatie een zwevende vloer wordt gecreëerd, is het belangrijk dat er randisolatie geplaatst wordt tegen alle wanden.

Tackerplaten

Tackerplaat-vloerverwarmingHet Tackersysteem is de oplossing voor grote oppervlakken en ruimten met een ongewone vorm, zoals rondingen en diagonalen. De in EPS-hardschuim uitgevoerde vlakke tackerplaten zijn voorzien van een scheurbestendige en met een raster bedrukte folie. Het in verschillende diktes leverbare systeem omvat een klapset- of roll-systeemuitvoering.